2 x tělocvična a "japko"

05.01.2014 10:17

Ahojte,

 

do výčtu soutěží a článků v roce 2013 už chybí jen přidat poslední tři závody Winter Challenge v termínech 30.11. (tělocvična), 14.12. (tělocvična) a 26.12. OC Zlaté Jablko (garáže).

 

Není třeba se nějak zásadně rozepisovat a detailně informovat o každé ujeté RZ-tě. Důležité sdělení je, že po těchto závodech máme na svém kontě v kategorii historic 40 bodů, což značí 4 výhry. A to je podstatné...

 

Tělocvična 30.11. - pěkné otevřené tratě a slušný souboj s duem Cantamessa - Řezanina v naší kategorii. Nakonec výhra před dravým Italem o 35 buchet je slušný výsledek. Celkově 13. místo není špatné vzhledem k předepsaným gumám.

 

Tělocvična 14.12. - tentokráte to bylo trošku uzavřenější a taky bez předchozích soupeřů. Bouffier se soustředil spíše sám na sebe a jelikož to byl pro ten den jediný soupeř, tak rozdíl byl veliký. Ale zase byl tím pádem prostor pro dělání "čičinek" pro diváky :-). Celkově 14. flek.

 

ICE Apple 26.12. - na Štěpána byla v plánu opět požezděná na střeše garáží u "jabka". Naštěstí bylo napsroto sucho a dobré počasí (déšť přišel až v noci při odchodu z hodpody :-D ). Těšil jsem se na souboj s Panizzim, který určitě chystal odvetu za slušovický Barell a ta se mu povedla. Zde byla prakticky poslední možnost sbírat body do celkové klasifikace na historických gumách. A tak touhla byla po bedně. Bohužel to měl Panizzi docela slušně pod kontrolou a třetí místo si pěkně hlídal a já se musel taky soustředit na konkurenty ze zadu, protože ti rozhodně nedávali svou kůži lacino. Nakonec z toho byla brambora, ale dobrá brambora. Ukázalo se, že i za šera při maximální koncentraci umím trošku slušně jezdit, což je pozitivní. Nutno dodat, že Panizzi jel stejné gumy celý závod jako my historici (avšak startoval s Fábií do celkového pořadí).

 

Tak, učinil jsem povinnostem za dost. Ještě byl (je) v plánu hodnotící článek, stejně jako v loňském roce ve smyslu co jsem kde zažil v různých šampionátech v roce 2013...