První závod Wintercupu - aneb zkušenosti se poznají

13.11.2011 11:13

Po delší době jsme se zúčastnili nějakých závodů a tréningová pauza byla znát a projevila se. Ale hlavně se projevilo, že dát na rady zkušených se vyplatí, ale je dobré jít cestou pokusů a omylů na závodech wintercupu, než si pak pokazit třeba Caterpilar v garážích. O čem to mluvím? O pneu. Taky o karoserii. Holt jsem měl tu touhu zkusit mé oblíbené Dashe a to jsem hned v první ostré zatáčce zjistil copak to byl za omyl. No pak tu byl další pokus - ale to už na požádání Jean-Josepha. Byly to prořezané blocky - to bylo lepší než ony Dashe, ale holt na parky jsou ony Ripmaxy jednoduše ta správná volba. 

Druhá věc je karoserie. Bohužel nebyla jiná volba, než vzít z domu Nissana Skyline, ale zde se opět (neopakuju se?) potvrdilo, že zkoušet něco nového oproti 20-ti letým zkušenostem prostě nemá cenu - fakt ne. Takže čekat s novou karoserií byla taky chyba, a proto jsem musel vzít toho dloooouhého Nissana. No taky chybka, ale asi s ním ten Wintercup odjedeme.

K samotnému závodu není velice co napsat - od začátku jsme ztráceli a pak už přišly na řadu pokusy (rozuměj omyly). Startujících bylo devět a tak jsme skončili devátí. Dvakráte jsme trefili ještě cíl. Nicméně svezení bylo naprosto perfektní. Krásné klouzání a pro příště to bude určitě lepší. Bylo to příjemné dopoledne, a s Fagasem jsme pak asi uzavřeli "zahrádkovou" sezónu na sluníčku při pivečku...