12. Total Rally 2011 - Malenovice

15.10.2011 13:12

Do Malenovic na náš první šotolinový jsme se docela poctivě chystali a byli jsme testovat. Jednou se nám testování doopravdy nevydařilo, ale i tak je to lepší, než jít cestou pokusů a omylů na závodech. Takže jsme si dali v týdnu scuka s Loixem i Siberou, byl tam i Belli a Ojeda, ale od těch zatím moc rozumů nenačerpáme. Připravili jsme si auto a do závodu jsme nastupovali bez jakýchkoliv větší ambicí, protože přeci jenom soutěžní šotolina je něco jiného, než asfalt. 

 

Do sobotního nádherného rána jsme se oba probudili s dobrou náladou a chutí si hezky zazávodit a snad se přiblížit našim kamarádům a soupeřům zároveň. S Fagasem jsme si našli hezké místo na zbudování servisu - to jsme si hezky uklidili a jali se připravovat vozy do závodu. Naše Lancia byla nachystaná. Otázka byla pouze co se pneumatik týče. No vsadili jsme na Dasche. První RZ naznačila, že nemáme špatné začátky - naše 17. místo celkově bylo nad očekáváním. No další dvě RZ-ty ukázaly, že nemáme ještě dost zkušností. Dvojka chtěla ripmaxy a trojka lepší čtení trasy. Ale umístění kolem dvacítky bylo velmi uspokojivé a tak nebyl prostor na nervozitu. Naopak jsme se dobře bavili a snažili jsme se soustředit jenom na svou jízdu na svůj výkon. I když Sollberg nás hooodně provokoval (hecoval) u každého startu. No supr výsledek jsme zajeli na 5. RZ - 14. místo. Booomba. Začali nás vnímat i posádky, na které koukáme z povzdálí. No holt Jugoslávská vlajka stoupá výše - a to nás baví.

 

I po takovém úspěchu jsme chtěli jet svoje a v klidu. Moc jsme neměli čas ani chuť sledovat, jaké jsou rozdíly, ale nějaké náznaky jsme pochytali od soupeřů, takže jsme věděli kde se zhruba pohybujeme. Poslední kolo tří RZ jsme chtěli jen držet pozice. Jenomže na poslední zkoušce jsem čistil trať Fagasovi a na konci první třetiny se za náma spustil hurónský řev - nadávání a .... však to všichni znáte, co Fagaso umí. Tyhle (a nejen tyhle) technické problémy nás posunuly na 17. místo celkově. To je velký úspěch. Historie se neptá, kdo měl problémy a kdo by za normálních okolností byl před náma, avšak tímto za náma zůstalo hodně zvučných jmen.

 

Byla to hezká sobota až do noci zakončená menší oslavou na staré Sokačce. Dík patří pořadatelům a všem co se účastnili na této pěkné akci ...

 

!VIVA JUGOSLAVIA!