14. Criterium Fryšták (10.9.2011)

15.09.2011 16:05

Po posledním místě v Hodoníně a sranda závodech v pivovárku (9. místo z 12-ti startujících) jsem chtěl přeci jenom malinko navrch výsledkovou listinou. A to nejen před nováčky, ale i před některé již zkušenější jezdce. Proto v týdnu proběhla týmová porada na téma psychika na závodech a taky na téma nastavení vozu. Z jedné velké porady vykrystalizovalo několik dalších konzultací na téma pneu, podvozek a kastle. Na testovacím okruhu na nejmenovaném místě jsem se potkal s kamarády Fagasem, Siberou, Darnichem... Děkuji všem jmenovaným za občasnou konzultaci a rady, kterých si moc vážím. 

 

Na úvod závodu nás ovládla z určitých osobních důvodů nervozita. Ale nelze se vymlouvat na nečekené návštěvy na veřejně přístupných místech. Tím spíš mě potěšil 34. čas celkově, čímž jsme za sebou nechali 14. posádek. Toto nás paradoxně uklidnilo. I když další RZ (Příjezd 1) nám pocitově hoooodně nevyšla. Taky jsme tam malinko bloudili, ale zase z toho bylo 34. místo v RZ, což znamenalo skok na 33. místo celkově. Další dvě RZ byly v duchu stálých výkonů mezi 31-33. místem. Celkově to však znamenalo 34. místo po 4-té RZ.

 

 

Následovala RZ5 (Příjezd 2). Před touto RZ jsem dal řeč s Fagasem, který dal do placu pár rad. Před jeho jízdou (úklid po Ládinovi), jsem si ji celou velmi pečlivě prošel a snažil se zapamatovat ošidné místa, hlavně to, kde jsme bloudili v prvním průjezdu. Výsledkem tohoto snažení bylo 24. místo v RZ. Dokonce jsme "pojezdili" i kamarády z Belgie - Loix - Smeets. Takže v cíli této RZ bylo na místě i jedno malé vítězné gesto (první v Intercupu). Tenhle dílčí úspěch nám jednoznačně ukázal, že to jde. Nejen, že jsme poskočili na 33. místo, ale důležité bylo snížení ztráty na ostatní soupeře kolem 30-tého místa.

Další RZ-ty jsme se vrátili na ty místa na asfaltových RZ-tách, kde jsme se pohybovali před tím. Kontakt jsme však neztráceli. Možná jsem si málo věřil, možná je to ještě mou nevyježděností. Neřekl bych, že je problém v notičkách od Raúla. Možná větší sebedůvěra na asfaltu. No nemůžeme chtít všechno hned. A ani nechceme. Napínavá rally pokračovala dál a další naše perlička přisla na už oblíbeném Příjezdu č. 3, kde jsme zajeli tentokráte 26. čas těsně za Freddy Loixem. Poskočili jsme tak na 31. místo těsně za Grebeníčka, avšak na záda nám dýchali ostatní soupeři. Celé to dopadlo zcela překvpivě a my se v poslední RZ posunuli na pro nás velmi hezké 30. místo celkově. Nechci to přeceňovat, ale říct mi to někdo před závodem, tak se asi usměju...

 

Na závěr trochu statistiky. V Hodoníně činila ztráta na prvního v poměru najetých časů 29,8 sec/min. (Což pro čtenáře rodu ženského a chlapů v kategoii blb znamená, že na minutu, kterou najede vítěz soutěže já najel o 29,8 sec víc - tzn. Šrámek 1:00:00/ Brane 1:29,8 min.). Ve Fryštáku činil tento poměr již jen 15,8 sec./min. I když tentokráte to bylo v poměru ke Casierovi. Zde je vidět určitý posun a nás v týmu to těší.

 

Nyní přijde trošku jiný šálek kafíčka a to nám zatím neznámá šotolina u Malenovického hradu. To je vlastně jedno kde, náš tým na šotolině ještě nejel nic. Tak uvidíme - zdraví Vás Brane