14. The Great Cross Rally 2014

06.05.2014 18:56

Ahojte čtenáři,

 

zase poněkud později, ale i tak jsem zde s reportem z Greatu... Začal bych malinko jinak a to ofiko komentem Braneho pro ERC stránky.

"Tak to byla pánové jízda... Great Cross se zařadil po bok tvrdých velikánů rally, kde "ňunínci" nemají místo a radši nestartují, aby si neumazali bačkůrky. Bahno, déšť, ale přesto výborná trať, kde to tentokrát bylo i o chytrosti a zkušenostech jezdců. Nebylo totiž radno běhat za autem po trati, avšak bokem po listí. Tam byl pohyb závodníka jednodušší a tím i rychlejší. Modely sice vypadaly jako kusy bahna, ale kdo měl pečlivě zakryto, ten měl v autě sucho. Já jsem to šel vyzkoušet krátce na shakedown a bylo jasné, co bylo jasné už před ním - bude to o pohybu za vozem a dalších příměsích, které jsou součástí duševního vlastnictví... Konkurence byla opět velice slušná, i když to bohužel vzdal Bin Sulayem, ale další soupeři byli připraveni nám jít "po krku". Na první RZ se ukázalo, že Markku Alén (po uzavření jakési externí spolupráce s klukama z RC Čistá) bude ten, kdo nám bude šlapat na paty. A to se projevovalo po celý závod. A i přes mírnou ztrátu v každé RZ byl velkým překvapením v naší kategorii. Naopak jsem o cosi víc čekal od Ojedy, který asi neměl den a nakonec dostal dvě minuty a obsadil šesté místo v Legendách. Po odjetí šesti RZ jsme mohli jít pěkně slavit další výhru v Legendách a zároveň skvělé celkově osmé místo absolutně. Ale dle mého slavit mohl každý, kdo spatřil cíl a právem si připsal skalp Greatu za tvrdých rally podmínek, které byly jako za starých dobrých časů rally". 

Z tohoto vyplývá, jaká to byla doopravdu rally. Její zkrácení na 6RZ bylo bohužel nutné, protože jakmile po trati proběhlo x závodníků povrch se měnil v takové mazlavé bahníčko, které nemělo povrchem daleko od ledu. I když mladí - hlavně z Monstru - by chtěli pokračovat rozum velel jasně. Snad se jednou dočkáme Greatu, kde budou normální podmínky, nebude pršet a třeba se bude za autama aj prášit...

Ještě pro připomenutí, co řekl team manager Rudi k výkonu celého mačaftu Doktor Racingu...

"Opět jsme se sešli v plné sestavě, což je velmi pozitivní. Opět jsme bodovali a opět předčili Marlboro, i když to bylo tentokráte i na "Samoše" (pouze "Lysmen"), ale chybička Bassa na poslední RZ ho stála ono jedno místo. Filda, i přes svůj tvrdý boj s podmínkama a s trochu zlobící technikou, bodově nepřispěl, a tak hlavně sbíral zkušenosti a my věříme, že v budoucnu se pořádně vytáhne. Za náš Doktor Racing panuje spokojenost, výhra v F2 i v Legendách, 7. místo v Juniorech a 5. místo v týmech, to je na docela slušnou oslavičku!"

 

Takže takový byl Great - tvrdý - blátivý - uklouzaný - old time rallying :-)

 

Doktor