17. Forest Frog rally

15.06.2015 18:56

Nazdárek čtenáři,

 

s docela slušným zpožděním se tu zase malinko rozepíšu o závodě ... Tentokrát se jel závoď na "žabě" - 17. Forest Frog rally. Na tuto rally jsem si koupil novou baterku, která se tak tak vlezla do auta, ale naštěstí se vlezla, takže všecko relativně OK. Předem chci říct, že tratě na Forestu byly doopravdy výborné a fakt se mi moc líbily. Jenom je škoda, že jsme víc neotevřeli onen "Finský horizont", ale to už jsou jenom blbinky. Závod má doopravdy výborné možnosti a spolu se zázemím vytváří perfetní místo pro RC závody.

Ráno jsem dal tři průjezdy shakem, hlavní bylo se naladit do závodního módu, což se podařilo a následná první RZ vyšla perfektně. Bohužel někteří soupeři měli hned na této první RZ docela velké technické problémy (Kubeš, Vatanen). Náskok na ostatní byl docela slušný, ale jak se ukázalo později ne dostatečný. Benqué začal zajíždět výborné časy a po RZ 3 se dostal do vedení. Navíc RZ4 byla pohromou. Je jasné, že stále sbíráme zkušenosti v určitých oblastech závodění a v této konkurenci se nesmí nic podcenit. Po této doslova dodrbané RZ jsme se propadli až na třetí místo v Legendách. Poté jsem si sedl, zamyslel se a posunul své soustředění opět jenom na závodění. Na RZ 5 se to ihned projevilo dílčí výhrou a posunem na druhé místo, a ztráta na Benquého činila pouze 1,8 sek., což není v našem businessu mnoho. Zároveň však bylo třeba hlídat si záda, protože náskok na třetího v pořadí nebyl nijak závratný (2,9 sek.). 

Ovšem vše rozhold sám Benqué, který fantastickým časem na poslední RZ nenechal nikoho na pochybách. Musíme sportovně přiznat, že zaslouženě, ostatně konečná ztráta cca 11 sekund hovoří jasně. Druhé místo v Legendách je dobrý výsledek. Podařilo se stáhnout náskok Kubeše, který stále vede klasifikaci Legend Trophy. A včíl přichází "závod všech závodů" Tour de Cabin, kde platí speciální pravidlo o odstoupení, takže je třeba jet rychle ale velmi opatrně. Hlavně je třeba si spravit reputaci při průjezdu "tú rúrú" ... Tak vzhůru na Brátr ;-)

 

Zdarec by Doktor