23. Tour de Cabin

12.07.2015 19:32

Zdáááár néééé?

 

Tak jsem tu zase s krátkým reportem z Bratřejovské Tour de Cabin. Byl to již 23. ročník. Dá se říci se tento "závod závodů" je doopravdy ten nejtěžší na techniku z celého šampionátu. A to bude asi náš kámen úrazu. Nicméně poďme hezky po pořadě.

Středa odpoledne - sraz ve skladu materiálu a odvoz na Bratřejov a složení do místního dočasně poskytnutého zázemí. Po menším zpoždění proběhne ještě večer ve Zlíně krátký testík.

 

Čtvrtek - příprava baterie a odjezd na Bratřejov, kde se ještě odpoledne a večer docela tvrdě pracuje na tratích - test nových technologií na přípravu tratí. S odstupem času se dá říci, že velmi úspěšný.

Pátek - brzo ráno konečná příprava tratí na sobotních tratích a poté odjezd na asfaltovou část. Oficiální otevření soutěže za účastní místního nadšence s půlčáčkem v ruce. Tak jsem si dal jednoho malého a začaly se poctivě chystat tratě na asfaltovou část. Pozitivní je nejen pracovitost organizačního týmu, ale i pomoc domácích a taky určité oživení vymyšlením nových pasáží. No a tím bylo vše přichystáno na start této slavné soutěže. Bohužel jsem začal jaksi vlažně a taky docela nakúpil hned v první RZ na své soupeře. Pak jsem již zrychlil a výsledky ostatních RZ byly docela slušné - nebyl to žádný zázrak, ale bylo to dobré. Stejně tak umístění v Legendách po prvním dnu - ztráta na nejlepší zanedbatelná a docela dobrý náskok.

Sobota - ta měla všecko změnit. Hned na první RZ jsem zjistil, že nastavení (světlá výška) podvozku je nedostačující a tak i přes docela slušnou jízdu bez chyb jsem na každé RZ dostával docela slušné obklady a to hlavně od Benguého a Aléna. Těsný souboj byl s Kubešem, ale bohužel upadlý tlumič na druhém Tarzanovi tento souboj asi rozhodl. Poté byly ještě 4 RZ nad chatou s legendárním průjezdem "tú rúrú". Ty ale nic zásadního nezměnily. Tentokráte průjezd tú bláznivů rúrú docela vyšel, i když se to neobešlo bez menší chybky a tím pádem hlasité odezvy přihlížejících. Ostatně na záznam průjezdu všech závodníků se můžeš podívat sem.

Konečné umístění je pochopitelně špatné a je to zklamáním. Ostatně to způsobilo pád průběžným pořadím. Takže se musíme soustředit na další soutěže a uvidíme. Sportovně musíme přiznat, že kluci se hodně zlepšují a zvlášť Bengué vyčnívá nad ostatní ...