ERC - YU RELI 1000 OKUKA

22.10.2013 18:23

Příprava na jugošku co se auta týče vlastně ani neprobíhala. I když to bylo v plánu časově se to nepodařilo stihnout. Je tím spíš myšlen nějaký ten test – nebo spíše trenirovka. Auto bylo nastaveno docela slušně řekl bych. Nebudu tě tady otravovat tím co jsem pro ten závod musel udělat a co bylo zařídit, jenom bych rád poděkoval těm, co pomohli nejen před závodem s kompletací materiálu, ale i během závodu při chystání RZ.

 

Brane se chtěl samozřejmě soustředit na odvetu s Francoisem. Takový byl cíl – vrátit mu porážku z Frycu. Bohužel se to nepovedlo – rozdíl byl docela velký (23 sek.) a situace se vyvinula tak, že souboj na desetinky byl s Fagasem. Souboj to byl velice pěkný a s dobrým koncem pro naši Lancii. Ale poďme pěkně popořadě.

 

Hned na jedničce přišel už snad klasický průser v podobě desítky za cíl. Toto je fakt na psychologa. Při nájezdu do cíle byl takový pod kobercem schovaný hrb pojebaný a protože jsem jel až moc rychle předek auta to katapultovalo směrem na cílovou konstrukci. No a hned měl Duval 9 sekund náskok, což vlastně znamenalo, že jsem jel v RZ rychleji, ale nato se nikdo už nikdy nezeptá. No a to jsou ty psychické vzpruhy, které já po vzoru socialistické Yugoslávie socialisticky rozdávám po hrstech do řad svých soupeřů.

 

Po tomto průseru jsem se jal dohánět ztrátu na Fagasa a když Duval přidal další 4 sekundy ke svému náskoku bylo skoro jasné, že souboj s ním se holt nekoná. Byli tu ale další nejen v naší kategorii, ale i v celkovém pořadí, kde jsem si chtěl taky ještě nějaký ten bodík připsat. Takže vznikly nové situací vynucené cíle. Probojovat se do první desítky a před Fagasa.

 

Po totálně zpackané RZ5 jsem z té bodované desítky šel nemilosrdně ven, ale Fagaso byl za mnou (tomu RZ5 taky nevyšla). Před poslední RZ jsem byl 11. celkově a Fagaso hned flek za mnou už ztráce 8,5 sekundy, což jsem považoval za slušný náskok. Přede mnou byl docela těsně Basso a mladý Grzyb. Docela klidnou jízdou bez chyb (7. čas v RZ) jsem nejen udržel své druhé místo v Historic Trophy, ale v celkovém jsem šel před Bassa i Grzyba, což v konečném důsledku mělo jeden naprosto zásadní a velký výsledek. Tým Doktor Racingu se dostal před Marlboro Dealer Racing – a to je vážení dost velký důvod na oslavičku :-) Pochopitelně vím, že to bylo tou jednou účastí Casiera, ale nato se historie taky nebude ptat, stejně jako na moje problémy s cílem.

 

No a první jak sezóna ERC, tak YU Reli 1000 Okuka je za námi. Cíl byl splněn, ale je nad slunce jasné, že už to bude jenom složitější ...