Winter Challenge - 1. závod

07.12.2012 06:44

První sněhové vločky, první mráz, zimní gumy, zimní bundy, ledovka a WINTER CHALLENGE. To patří neodmyslitelně k sobě a tak první sobotu v prosinci začal Winter Challenge - menší brácha Euro rc Rally Challenge. I zde byla vypsána kategorie Historic, tož sem neváhal, nazul dle pravidel dané gumy. Žádné velké čoromoro co se setupu týče se nedělo - beru to jakože trenirovku. 

Večer před závodem se uskutečnilo "menší" mecheche u Fagasa doma na počest jakýchsi jmenin za účasti pana Lafeťáka. No takže ráno bylo trošku složitější než se čekalo, ale všecko probíhalo relativně v klídku. Vzalo se jedno pifko, pleskačka slivovice a jelo se nahoru. Nahoře už čekala jakási červená oktávka z jakousi nezlínskou poznávací značkou, což značilo, že jsem vyhrál na Fagasovi pivínko :-) - ano dojeli ogaři - pardon kucííí z Čech - Čech a Pavlát. Celkový počet startujících 17, což hodnotím docela pozitivně. Při stavbě trati se při pomocných pracech zapojila drtivá většina startujících, což je rozhodně správně a dobrý příslib do budoucna. Byly k vidění nové schodnice ve čtyřech velikostech - praktické a dobré.

Samotný závod probíhal v duchu jaký se očekával. Na čele kucíííí Pavlát a Čech. Pavlát startujíc s posádkou Bezděk-Matulík ?!? Za nimi bojují Viki, Bedon, Fagaso - Viki bojuje hodně sám se svou technikou a tak ztrácí. Nás ale pochopitelně zajímají historici, kde Küzmič pod vlivem nedobře odstartuje, ale postupem času se lepší. Panizi si jaksi jede vlastní závod, ale boj o druhé místo je docela zajímavý. V jedné z RZ se diváci mohou těšit z doslova rallycrosového souboje Cantamessa - Küzmič doslova nárazník na nárazník a posléze dveře na dveře, kdy Küzmič podjíždí Cantamessu a dostává se před něho. Z ochozů je slyšet pozvbuzování a je v cíli o čem mluvit. Vše ale v rámci naprostého fair-play a ogaři si po dojezdu s úsměvem podávají ruce. Tak to má být. Nakonec to dopadlo tak, že Panizzi je s přehledem včele, Küzmič druhý, Cantamessa třetí. Víc historiků nebylo na startu.

Docela slušný začátek zimní soutěže a pěkná atmosféra. Při úklidu už nebylo tolik pomocných rukou, ale dalo se to zvládat. Fagaso a Küzmič pak byli povoláni na tiskovou konferenci, kde se docela pozitivně hodnotil začátek wintru.