Winter Challenge - první dva závody (Barrel + první tělocvična)

09.12.2015 10:02

Zdravím Vás všechny uctivě,

 

jsem zde s krátkým reportem z prvních dvou závodů ERC Winter Challenge ( https://www.winter-challenge.cz/ ). Úvodem je třeba podotknout, že tento zimní/doplňkový šampionát bereme jako přípravu na další ročník, takže testujeme určitá nastavení.

 

Na prvním závodě (Barrelu) jsme nechali auto ještě v Legendách - možná malinká nevýhoda nemoci obout Dashe, ale i tak slušná šance na dobrý výsledek. Řekli jsme si, že do toho pudeme. Popravdě jsem vzal auto z Yugošky a postavil se na start. Popravdě ze začátku byly výsledky docela slušné, jeli jsme o čelo závodu, ale potom jsme začali dělat různé chyby a to se v krátkých RZ moc nevyplácí. Bohužel se tyto chyby docela kupily od třetí RZ. Takže jsme nejen prohráli s Bassem interní souboj, ale v poslední RZ nás dokonce předjel dost dobře jedoucí Vatanen a tím nás odsunul nejen na třetí místo v Legendách, ale i na sedmou pozici celkově. Byl zde testován start po 30-ti sekundách a tento test byl velice úspěšný - dle mého názoru.

V tělocvičně se už na půl minutové starty jet nedá. Ale tělocvična má svoje klouzavé kouzlo. Trošku jsem změnil nastavení - hlavně v nastavení rejdu a byl trošku problémek udžet auto rovně. Hlavně na začátku soutěže, než jsem si nato zvykl. A právě na začátku vznikla velká časová ztráta, než jsem se s autem tak nějak popasoval... Perličkou z první RZ je porážka od mladé Pekařky (tož to si za rámeček nedám). Pak se to malinko zlepšilo, ale doopravdy jenom malinko a zajížděné časy a ztráta na prvního nebylo nic co by se dalo slavit. Ani v týmech se nám moc nedařilo, protože Filda měl technické problémy a tak naši vlajku držel jenom Basso a to je v dané konkurenci bohužel málo.

Další závod je tuto sobotu ( 12.12.2015 ) a doufám, že se nám bude dařit o poznání lépe. Zkusíme dát do auta nové parohy od pana letce Šímy a uvidíme....

 

Zdar jak sviňa, Doktor