25. Forest Frog 2023

22.06.2023 10:16

Ahojte rc kucí a holkí,

je tady váš milovaný dochtůrek s raportem ze Žaby, která byla čtvrtým podnikem našeho/vašeho Nextu. A že je to první článek? No je to divné, ale je to první dojetí do cíle. Nepříliš uspokojivé dojetí do cíle, ale dojetí. Takže jak to bylo RZ po RZ. Zde souhrn:

 

1. RZ = 47. místo - to je krásné umístění co? No bodejť, když se po ťukanci do kolíku uvolní a vypadne ten domeček, co drží rameno předního zavěšení. Stalo se to vzadu na tzv. čupku a bylo třeba dotáhnout auto do cíle. Na jednu stranu OK, na druhou to nezatáčelo vůbec. Za mnou jedoucí týmový Filda se blíží, takže ho pouštím a pak ještě musím pustit i Wieganda. Ale bojoval jsem co to dalo. Ono to ale moc nedalo. Po dojezdu do cíle prosím o pomoc Bassa, který ochotně nabízí své šikovné ruce. Zjišťujeme, že nejen ten domeček je fuč, ale i řemínek předního náhonu je prasklý. Takže Basso prakticky rozbombarduje celou přední nápravu a mění jak řemínek, tak opravuje ten domeček, který tam má jakési specifické podložky, tak se snažíme vše nutné shánět. Těsně před začátkem RZ se to povedlo a ještě na poslední chvíli jsem tam musel dát tlumič a mohlo se odstartovat do RZ2. Tímto bych chtěl ještě jednou moc poděkovat Lukinovi za tu rychlou pomoc. 

2. RZ = 8. v RZ / 33. celkově - docela dobrá RZ z pohledu toho průseru před tím. Pochopitelně špička a kluci se kterýma jsem chtěl bojovat o bodované příčky jsou fuč. Tam asi není šance se dostat do první desítky - zas tak rychle nejezdím a ty časy kolem 8. místa nedávájí možnost se tam dostat. Něco jiného je to kolem té patnáctky a tam visí aspoň nějaké ty pomocné bodíky do mančaftů. A to se stalo aktuálním cílem pro tento závod. Asi to nemohlo být jinak, protože pak už není cílů.

3. RZ = 7. v RZ / 25. celkově - docela slušná RZ co se umístění týče. Ale byly tam chyby a těch 21,5 sekundy ztráta na vedúcího se mi zdá při nájezdu 4:30 min. prostě moooooc. Prostě nějakých 5 sekund na minutě - tož to se mi kua moc nelíbí. Ale začínají prosakovat informace o jakýchsi gumách, které dneska jaksi pekelně dobře fungují. Možným důkazem toho jsou skvělé průběžné výsledky např. Davida Březíka (loni ještě akademika), který je v první desítce. No něco natom bude. 

4. RZ = 6. v RZ / 18. celkově - velmi slušná práce. Sice jenom o jeden fllíček lepší než ve trojce, ale 14 sekund ztráta na prvního. Opět při nájezdu 4:30. A to je sakra rozdíl. To jsou 3 buchty na minutě a je to sakra znát. Dá se říci, že to byla nejlepší RZ dne. No dívajíc se na ostatní výsledky, tak je to fakt. Ano byla to z hlediska dosáhnutého času nejlepší RZ dne, ale bohužel se tento trend zlepšení touto RZ zastavil...

5. RZ = 10. v RZ / 16. celkově - áááááá z hrušky dolů. Ocas tam nasekal chyb jako prase. Nájezd 3:45 a ztráta 23 buchet. To by jeden blil. Hergoooot prooooč to takto posereš, když máš na dohled 15tku. Onu kýženou 15-tku. Ve čtverce sekundu za Bassem v pětce 9 skund za Bassem. A tu ztrátu na minutu ani radši nepočítám - né že bych byl v matice tak hlúpý, ale prostě ani nechci... Ten 16-tý flek celkově je po tom mizerném začátku docela dobrý po pětce, ale před náma už jsou soupeři, kteří nebudou dávat zadáčo svoje fleky... Tož nebuď debil závodu a soustřeď se na svou jízdu.

6. RZ = 11. v RZ / 15. celkově - áááááá z prdele do řiti. Nevím jak to komentovat slušně, i když jsem přesvědčen, že děti to tu moc nečtou (spíš vůbec), ale i přesto pro sichr. Nájezd 3:45 a ztráta "krásných" 27 sekund. Sice postup na 15 flek celkově, ale to způsobilo VP Šimona Večerky, který padá pořadím. Takže tohle nám spadlo do klína. Ano ta otřepaná fráze, že se historie neptá je jasná, ale i přesto je sportovně třeba přiznat jak to opravdu bylo vč. veškerých faktů. Takže absolutní nespokojenost s RZ, avšak spokojenost s dosaženým cílem stanoveným po RZ1.  Takže opakování nebuď debo a soustřeď se na jízdu. Dal jsem tam o procentíčko míň na výkonu abych tak nedivočil...

7. RZ = 6. v RZ / 14. celkově - no sláááááva. Ono procentíčko sklidnilo jízdu (možná jenom placebo efekt) a výsledek se dostavil. Nájezd 3:45 a ztráta je 15 sekund, což z této RZ dělá logicky druhou nejlépe zajetou RZ-tu tohoto závodu. Taktéž to znamenalo postup na čtrnácté místo celkově - přeskočili jsme Grzyba a před závěrečnou RZ byla před náma dlouhonohá Taylorka o nějaké 4 buchty. Blížilo se rozuzlení závodu, Mr. Excel počítal varianty jak ho známe, ale rozhodnout se mělo na trati...

8. RZ = 9. v RZ / 13. celkově - výkon nemastný/neslaný, ale cíl splněn. Podařilo se nám jít před Taylorku na celkový třináctý flek a to je ve finále s ohledem na průser v první vložce docela dobré. 

Celkové 13. místo je zklamáním, avšak s ohledem na situaci po první RZ je to docela slušné. Tato rally ukázala, že někteří závodníci používají nový objev v podobě jakýchsi nových pneu, které se teď snaží ostatní získat. Možná by zde byl prostor se zamyslet nad rc komunitou, která dřív sdílela své know-how. Ono dřív asi pominulo a někteří to berou velmi soutěživě a nedávají na odiv své novinky. Některým "starým kmetům" se toto jednání nezamlouvá, ale stejně s tím nikdo nic nenadělá a tak není třeba se zlobit. Taková je holt situace. V kontrastu s tímto je Bassova pomoc, který neváhá, dedne za vůz svého konkurenčního týmu a pracuje a pomáhá a jediné co si řekne je pivko. Že pak proběhl aj nějaký ten medový to je už jiná kapitolka - není to u mě na závodech příliš obvyklé, ale tentokráte jsme si těch pár medových s radostí dali a přidal se i pjeceda a byla aspoň prča... Takže Bassovi ještě jednou díky a omluva Red Bullu, že to vlastně tak blbě vyšlo nakonec, že Doktoři porazili RB a pomohli tak Tuxu. Situace v týmech je zamotaná a všechno se může ještě několikrát změnit. Sám/a vidíš, jak chybka, VPčko, cokoliv má obrovský vliv a nevyhýbá se to ani nejlepším. Běhavé tratě Forestu se mi vždycky líbili, letos to bylo malinko víc motlé v jedné části, ale všichni jsme to měli stejné a musím říct, že oba závody ve Frycu mě moc baví... Nyní však přichází Tour na Brátru a cíl je jediný. Body do ABS klasifikace. Basta! už to musíme zlomit, nebo se budeme zlobit.

Všem dobrým - vše dobré,

Doktorus Maximus