28. Tour de Cabin Int. Rally 2020

20.07.2020 18:56

Ahojte všicí čtenáří.

Ako sa matě? Doufám, že se v této čínskochřipskédobě máte dobře. Jsem zde s menším počtením o tom jak jsem viděl závod v Bratřejově. 

Ten byl letos pro velkou změnu ohrožen vytrvalými dešti. Jaká to obrovská změna oproti loňskému ročníku, kdy byla země jako troud. Klasicky jsme odjížděli ve čtvrtek kolem druhé hodiny s mezizastávkou ve spřáteleném Vestu a ještě pro jaderňáka a už se fičelo na Brátr. Krátce jsme se stavili na hřišti se domluvit na páteční otvíračku a jelo se na chatu. Ještě bylo hodně práce. Šli jsme za louku nalajnovat sobotní tratě a pak ještě trochu úprav na tratích nad chatou. Pak jsme si dali dvě (slovy doopravdy dvě piva) a šlo se velmi brzo na kutě...

Pátek ráno byla mlha, že by se dala krájet a padla rosa jako prase. A to byl zničehonic problém jako vrata. No nebudu to tu nějak obšírně rozebírat. Prostě dodávka nebyla schopna vyjet od chaty, Fagaso z toho neměl radost (kulantně řečeno), Fufar se snažil pomoci, ale nakonec nás, za pomoci Inuši, vytáhl z kaše starosta obce. No očividně jsou na tyto situace zvyklý, protože problém byl relativně rychle a zkušeně vyřešen. Pak jsme dochystali spodní, kobercovou část nad chatou a jelo se dolů chystat asfaltovou/páteční sekci. A aby toho nebylo málo, tak došla ze Zlína hláška, že tam prší. Kouknem na radary a jasně, že to jde směrem na Brátr. Takže máme rozchystanou trať a začne chcáti. Co nám zbývá, než dát Freddyho všelék. Dali jsme dva kusy a jak se to přehnalo, tak jsme tratě dokončili. Fajn byla pomoc těch, co přišli a pomohli - šlo to rychle. Start se tedy uskutečnil přesně tak jak byl naplánován. Všem je jasné, že se v pátek moc nerozhoduje. Hlavní je to nějak brutálně neposrat a toho jsme se drželi. Nebudu tady rozepisovat jednotlivé RZ-ty, jak je mým zvykem. Ale časy kolem 5-7 míst byly docela uspokojivé - to se týkalo prvních tří. Ty další dvě už nebyly tak dobré. Klasicky parasviňa se nám nedaří. Na to téma už asi ani nechci psát, protože to omýlám každy kua rok. Nicméně to šesté místo celkově nebylo špatné, ale ztráta 20 buchet např. na Tanaka byla velká. Pak jsme ty tratě zase uklidili a jeli k chatě na výborný gulášek. Mladí trošku blbli a zkoušeli co kdo vydrží. Zato my staří coco-i si dali dvě pivka a panáka s Romanem, který tam každoročně slaví svých 40cet a spinkat. 

Sobota ráno byla náročná. Drobné problémy s centrálama se docela rychle vyřešily a mohlo se závodit. Potvrdilo se, že závod začíná především v sobotu a že pátek je třeba dojet bez zbytečných ztrát a v cajku. První čtyři ranní RZ byly naprosto v cajku. Dosahované časy byly v rámci spokojenosti. I mačeta i Robin byly OK. Časy kolem 6-tého fleku byly v poho. Ale pak přišly dva Tarzany. Já nevím proč, ale oba jsem posral jak to jenom šlo ... V obou to byl devátý flek. To opticky nevypadá zle, ale ztráta na prvního a své soupeře byla velká a proto jsme se rázem ocitli na osmém fleku. To si myslím, že byla fakt velká škoda. Pak následoval přesun nad chatu. Tam se taky občas dějí věci - viz. loňský ročník. Ale tentokráte jsme měli problém my. Těsně před koncem předposlední RZ jsme v plném rejdu narvali kolík. A proto jsme auto museli vždy ručo fučo nastavit do směru, byla to ztráta, ale v rámci závodu se vlastně nic nestalo. V poslední RZ jsme jeli v pohodě v klídku a naráz z toho bylo 5-té místo v RZ. 

Celkově vzato velmi náročný Brátr. Mohlo to být výsledkově lepší, ale na druhou stranu i horší... Raďoch se tam dost namaká a proto klobouček... 

Zdarec, všem by Doktor