ERC - CATERPILLAR 2013

28.03.2013 22:04

 

Nazdárek kamarádi, čtenáři a fandové Jugošského způsobu RC zábavy. Ten březen teda stál zato, ale nakonec dopadl velice dobře.

 

Ale tohle je stránka Doktor Racingu, takže sem nepleť organizaci závodů a tu „zábavu“ okolo! – Jo tak dobře no, tak já teda začnu psát report o Catru. – No to bys byl hodný... - Rozkaz! Ale čtenáři by možná .... – Ztichni už!!! A napiš ten report, bo zle! – Bojim bojim a jdu psát...

 

Ptáš se jaké byly přípravy na Catr? No hlavně jsem se věnoval spíše sobě, než vozidle. Prvně bylo kratší soustředění v Aténách, kde bylo třeba poslat do plic trochu toho mořského vzduchu, a pak si dát pořádný echt řecký gyros. Pak to bylo nutné zlepšit fyzičku. K tomu jsou v tomto období ideální Alpy, i když první pěší výlet byl neplánovaně až moc dlouhý. Ale tohle soustředění bylo téměř dokonalé, až na zavřenou nejoblíbenější hospodu. No co už – snad příště. Po návratu jsem dva dny pomáhal klukům s posledníma povinnostma a nabil baterky do auta. Počasí bylo dost proti, ale naštěstí byla jenom zima – žádný déšť, nebo sníh.

 

Na startu jsem měl jasný cíl. Získat historicky první výhru v ERC v kategorii historic. Bohužel seznam přihlášených nebyl tak nabitý jak se říkalo. Ale vím, že se to bude rozrůstat v průběhu roku a konkurence bude větší. Čtenáři už ví, že se to povedlo, ale i když se to nezdá nebyla to lehká cesta. Z neznámých důvodů se semo tamo vypne auto. Taky na jedné z RZ bylo velmi kritické podklouznutí s následkem nataženého svalu, ve spojitosti s už tak blbým tříslem to nebylo vůbec fain. No ale dá se říct, že první RZ napověděla o všem a pak jsem už jenom hlídal svou pozici. Na první RZ jsem dal celkově 19. čas s náskokem cca 20 sek. na Stohla a cca 40 na Sekulu. To bylo vlastně rozhodující. Poté jsem se hodně hlídal, abych jel čistě a bez chyb a krotil balkánský temperament. Nemělo smysl se honit, jestli bude člověk 20. nebo 23. důležité bylo získat 10. bodů do historiků. Takže první pohár z prvního závodu ERC je doma – radost je pochopitelně velká, ale víme, že časy budou složitější, až se dostaví na start všichni ostatní a nově příchozí.

Je třeba zmínit i další úspěch, který zaznamenala stáj Doktor Racingu ve složení Casier, Aghini, Küzmič. Tím je celkově druhé místo v hodnocení týmů, pochopitelně hlavně zásluhou Casiera, který se stal historicky prvním vítězem ERC v celkové klasifikaci. Ale neměl to Casier rozhodně jednoduché, ale dokázal, že se s tím dokáže popasovat a Doktor Racing je hrdý nato, že tento rok budeme spolu. Aghini na tom byl v průběhu závodu líp, než nakonec dopadl a je to velká škoda. Na pořadí týmů by to asi vliv nemělo, ale mohl být rozhodně výš a bodovat do jednotlivců (tzn. být do 10. místa).

 

Celkově vzato – za celý Doktor Racing super závod. Dva poháry pro vítěze a druhé místo v týmech ... To by řekl před sezónou málo kdo. Ale tak víme čím to je ...

 

Drtivé většině čtenářů díky za pozornost a hezký den z pozávodního soustředění v Itálii ...