Pekárna Mysločovice (28.4.2012)

02.05.2012 18:46

 

Poprvé jsme zavítali na Zbyňkův zedArt. Bylo to do mojí velmi oblíbené vesničky. Do Mysločovic. Oblíbené, protože tam máme mámu zakladatele našeho týmu – samozřejmě nás přišla na chvilku podpořit. ZedArt se jezdí více jako sprint a koná se až v odpoledních hodinách. Účast byla hlášena na dvacet závodníků – nakonec nás jelo pouze devatenáct. Nevědomky jsme se vlastně přihlásili do kategorie 4WD Historic. No proč ne... Celý závod se skládal ze dvou RZ. První RZ na hřišti se jela celkem třikrát a druhá u RZ u pekárny dvakrát. Závěrečná šestá RZ byla vytvořena spojením obou směr od pekárny na hřiště.

 

Jak se závod odvíjel z našeho pohledu? No na prvním testu jel Branko zbytečně moc ofafrno a výsledný čas vlastně ovlivnil celkové výsledky. No škoda – prostě na sprintech je třeba jet ihned na yugo koule a žádné vyčkávání... Dvojka byla zhruba taky taková – zase ztráta. Pak už se to jenom zlepšovalo a časově jsme se přiblížili nejen ke konkurenci, ale hlavně jsme naše časy poměřovali s přítomným Fagasem (celkově 4. místo – 1. místo v Historic). Konečná malá ztráta na konkurenci těsně před náma nás ve finále mrzí, ale o důvodech jsem už psal.

 

Konečné 8. místo a třetí flek mezi historikama není sice vůbec špatný, avšak vědomí, že bylo na víc nás malinko v týmu dráždí ... Nicméně ZedArt hodnotíme jako velice dobrý počin. Svou přátelskou atmosférou nás velmi potěšil. Jedinou nevýhodou je měření na stopky – to by mohl Zbyňa nějako pořešit... Jestliže tohle byla naše první účast v ZedArtu, tak rozhodně ne poslední – zkrátka se nám líbilo a díky zato pořadatelům i zúčastněným...

 

Za Doktorracing Doktor