Report Viking

29.05.2018 19:38

Ahojte,

po krátké době jsem zde s dalším reportem ohledně svého závodění. A nejen toho mého, ale i mého týmu a mých kamarádů atd. atd. atd. Tentokráte je na řadě Viking. Soutěž to slavná, ale u mě ne příliš oblíbená. Je to totiž tak ku....vsky náročná lokalita na tahání matroša, že to ničí celý docela pěkný požitek ze soutěže. Letos i přes velkou pomoc jednoho kamaráda z Jaroslavic, který nám zapůjčil rudl jsme se s tím vším natahali jen co je pravda. A nebýt toho rudlu, tak bysme tam nechali ruce. Navíc v pátek velice slušně zachcalo a asfalt, který jsme měli z Bassem nakreslený křídou byl rázem smyt a mohli jsme začít znovu. To jsou útrapy pořadatelů. Ano pracoval jsem s Bassem, pomohl i Adam a Drogmans, kteří nejsou členy, ale nestydí se přiložit ruku k dílu a zato jim patří velký dík. VELKÝ DÍK! 

V sobotu ráno jsme dochystali nutnou elektroniku a vše ostatní co bylo nutné dodělat v lese a na hřišti a mohlo se začít závodit. Většina startujících měla strach z povrchu, který vypadal nakonec mnohem lépe, než jsme po vydatných deštích nejen v pátek odpoledne ale, i v noci na sobotu očekávali.

V první RZ jsem chtěl začít přesně tam, kde jsem na MČR skončil a dokonce to tak i dopadlo. Velice slušný výkon na úrovni špičky nás poslal na čtvrté místo. Ale jak se nám jednička povedla, tak se nám na dvojce dosralo absolutně všecko. Chyby, šutr v kolu, všichni si chcou ještě vykládat po cestě - no na posrání. Takže z hrušky dolů - tolik potřebné sebevědomí v riti a po dvojce ztráta skoro 30 buchet. No na prd.

Další RZ-ty byly v duchu bojuju sám se s sebou, abych se vrátil do pohody, ale už to moc nefungovalo. Prostě pohoda byla ta tam. Na pětce jsme litovali týmového Alexe, který nakúpil přídel, na šetce to byl zase mladý Šimon, který měl obrovské technické problémy. Holt Viking je tvrdý a nevybírá si. A to nebyly zdaleka jenom tyto dva případy. Např. Trelles by mohl vyprávět. Já o vlku a hádejte kdo mi volá, že potřebuje nové řemínky na Forest. Ale zpátky k našemu závodění.

Po čtverce to vypadalo tak, že naše pozornost bude směřovat k souboji s ex-týmovým Kopejdou. A byl to boj do posledního metru, který vyhrál Fildos Kopejdos.Byl prostě v ten den lepší a to hlavně na té dvojce - ta rozhodla. Celkové šesté místo - tři buchty za Kopeckým a devět buchet za Tänakem - to asi v daný okamžik beru.

Ale na Forest je cíl jasný - BRAMBORA!!!

Zdarec by Doktor